26. hrvatski festival jednominutnih filmova
26th Croatian One-Minute Film Festival
24. – 27.05.2018.

Uvjeti sudjelovanja

1. 6. HRVATSKI FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA priređuje GFR FILM-VIDEO iz Požege. Festival će se održati 25. - 26. svibnja 2018. u Požegi.

2. Na Festivalu će biti prikazana ostvarenja autora iz udruga, samostalnih autora iz Republike Hrvatske i inozemstva.

3. Svaki autor ili udruga mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljivana na ovom Festivalu. Autori moraju biti stariji od 15 godina.

4. Dužina prijavljenih ostvarenja ne smije biti veća od 60 sekundi (uključujući sve naslove i dužinu trajanja zvuka).

5. Ostvarenja trebaju biti poslana u PAL sustavu i to na DVD-u ili kao video datoteku internetom (mp4, mov, avi ili wmv).
Prijavljujete li više ostvarenja preporučamo da budu na jednom nosaču zapisa. Početak svakog pojedinog ostvarenja treba biti označen, osim u slučaju da se svaki film šalje kao posebna datoteka na DVD-u ili internetom.

6. Ukoliko ostvarenja ne budu udovoljavala zahtjevima iz točaka 4 i 5 Uvjeta sudjelovanja ili komisija za tehnički pregled ustanovi njihovu neispravnost smatrat će se tehnički neispravnim i neće biti prikazana.

7. Ostvarenja za službeni program izabrat će ocjenjivački sud koji imenuje priređivač. Grand Prix i tri najbolja ostvarenja u službenom programu nagradit će međunarodni ocjenjivački sud vrijednim nagradama, plaketama i diplomama.
Posebna nagrada UNICA-e dodijelit će se za promicanje solidarnosti među narodima ili upotrebe novih oblika izražavanja, a bit će dodijeljena i nagrada publike.
Autoru s najvećim brojem prijavljenih filmova dodijelit će se posebna nagrada.

8.Autori trebaju ispuniti online prijavnicu i svoja ostvarenja pravovremeno poslati internetom. Šaljete li svoja ostvarenja poštom priložite ispisanu prijavnicu mediju na kojem su ostvarenja. Priređivač će pažljivo rukovati ostvarenjima, ali ne snosi odgovornost za eventualnu štetu učinjenu u transportu. Ostvarenja će se prikazivat u najboljim tehničkim uvjetima.
Priređivač zadržava pravo da s ciljem promicanja filmskog i videostvaralaštva koristi prijavljena ostvarenja za prikazivanje u javnim medijima, drugim javnim prikazivanjima, te ih presnimi za arhivu Festivala po odobrenju autora.

9. Priređivač će osigurati besplatan smještaj i boravak na Festivalu (25. - 26. svibnja 2018.) autorima čija su ostvarenja u službenom programu, a ostalim autorima po veoma povoljnim uvjetima.

10. Zaključni rok za slanje prijavnica i ostvarenja je 14. travnja 2018. godine (vrijedi pečat pošte).

Prijavnice i filmove slati na adresu:

    GFR FILM-VIDEO
    pp 709
    34000 POŽEGA


Ostale informacije možete dobiti na:

    tel./fax: 034/ 273-605
    mob.     098/ 520-560
    e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
    http://www.crominute.hr

Please publish modules in offcanvas position.